09/05/2011

Το κέρατο μου με τις γέφυρες


Γέφυρα1 : I. κατασκευή από πέτρα, ξύλο ή μέταλλο που συνδέει τις δύο πλευρές ενός φυσικού ή τεχνητού εμποδίου (ποταμού, χαράδρας, διώρυγας κτλ.) και επιτρέπει τη διάβαση ανθρώπων, ζώων και οχημάτων II. (μτφ.) 1. οτιδήποτε μοιάζει με γέφυρα στη μορφή ή στη λειτουργία. α. μεταλλικός σύνδεσμος ανάμεσα σε δύο μη συνεχόμενα δόντια, που στηρίζει τα ενδιάμεσα τεχνητά. β. (γυμν.) άσκηση κατά την οποία αυτός που γυμνάζεται ανασηκώνεται από την ύπτια θέση και, καθώς στηρίζεται στις παλάμες και στα πέλματα, το σώμα του παίρνει το σχήμα γέφυρας. 2. μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται επικοινωνία και επαφή. γεφυρούλα η YΠΟKΟΡ στη σημ. I. γεφυρίτσα η YΠΟKΟΡ στη σημ. I.
Γέφυρα2 η : τμήμα του πλοίου συνήθ. πάνω από το κατάστρωμα, κάθετο στον κατά μήκος άξονα, από το οποίο ελέγχουν και καθορίζουν την πορεία του καραβιού.
Γέφυρα3 η : Το κομμάτι από χαρτόνι (ή ζελατίνα) που πρέπει να παραμείνει άκοπο σε μια καλλιτεχνική διάτρηση τύπου “stencil” στη περίπτωση που υπάρχουν επιφάνειες οι οποίες πρέπει να μείνουν άβαφες εντός άλλων βαμμένων επιφανειών (νησιά) κατά την εκτέλεση.

No comments:

Post a Comment